top of page

OMGEVING

Lienz & de Dolomieten

Lienz is de hoofdstad van Osttirol en wordt dankzij de vele uren zon ook wel de zonnestad genoemd. Lienz ligt ten midden van de prachtige Dolomieten. De kleurrijke gevels, straatcafés en kleine boetiekjes geven de stad een zuidelijke sfeer. Er zijn vele bezienswaardigheden in de stad zoals bijvoorbeeld de Liebburg bij het centrale plein van Lienz, de Antoniuskirchl, het Franciscaner klooster en Schloss Bruck, het symbool van de stad. Een prachtige niet te missen trein- en fietstocht door de Dolomieten verbindt Lienz met het 40km verderop gelegen Italiaanse San Candido. Ook zijn er in Lienz verschillende wandelingen, skipistes, sportcentra enz. De zomer en winter rodelbaan "Osttirodler" brengt je in een mum van tijdmet hoge snelheid van midden op de Schlossberg terug naar het Centrum van de stad. Een niet te missen ervaring!

Großglockner & Höhe Tauern

De Großglockner is met een hoogte van 3.798 meter de hoogste berg van Oostenrijk. De Großglockner is bereikbaar via de Großglockner Hochalpenstraße, die vanaf Heiligenblut naar Zell am See loopt. De Großglockner Hochalpenstraße is een 47,8 km lange weg met veel (genummerde) bochten. De Großglocknerpas is een 2505 meter hoge bergpas op de grens tussen de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Karinthië. Deze tolweg is enkel in de zomer geopend, in de winter wordt er hier geskied. Tentoonstellingen en museums, hutten en restaurants, bezoekerscentrums en informatiekantoren, brengen de veelsoortige bergwereld met zijn fauna & flora midden in het nationale park Hohe Tauern in het middelpunt. De pas die zich harmonisch in het landschap integreert zorgt voor een unieke bergbeleving voor jong en oud!

Karinthië

Mörtschach is gelegen in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk. Hier is de temperatuur vaak al vanaf mei hoger, zijn de weiden en bomen groener, de meren warmer en de mensen daardoor beter gestemd. De nabijheid van de Middellandse Zee zorgt in de regel voor een bijna mediterraan klimaat met ongewoon veel zonne-uren. Karinthië heeft meer dan 1200 meren en plassen, waaronder 200 drinkwaterzuivere zwemmeren, bergen in alle formaten en landschappen met uitgestrekte vlaktes, glooiende heuvels of fraaie dalen. Daarmee biedt de regio aan de zuidelijke rand van de Alpen een ideale plek voor een belevenisvolle, bijzondere vakantie met activiteiten voor iedere smaak. Buiten zomerse activiteiten zijn er ook tal van skigebieden zoals bijvoorbeeld het Großglockner Resort Heiligenblut op slechts 15min rijden van Haus Kelly en de Mölltaler Gletscher op 30min.

En zoveel meer...

bottom of page